Hlavní navigace

Microsoft chystá nástroj pro import snímků z Androidu a iOS. Dodá také více efektů a nálepky pro Fotky

30. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
V Redmondu se pilně pracuje na nástroji Fotky, který bude doplněn sesterskou aplikací pro iOS a Android. Ta nám umožní importovat snímky z mobilů i bez cloudu. Microsoft také uvažuje o implementaci dodatečných funkcí pro editor videí ve Fotkách pro Windows 10.

Microsoft se zaměřuje na vývoj pro rozšířené mobilní platformy stále více. Má pro to ostatně všechny důvody. Před pár týdny představil Edge pro iOS a Android, přestože tvrdil, že do té doby nechtěl o této možnosti slyšet. Tento prohlížeč se nedávno naučil synchronizovat hesla. Vývoj u konce není, začíná se z něj však stávat použitelná alternativa ke konkurenčním produktům. A chystá se další novinka, která může být pro někoho podobně překvapivá. Jak zjistil Mehedi Hassan, Microsoft vyvíjí sesterskou aplikaci Fotek, jež bude fungovat na Androidu a iOS. Nepůjde ovšem o plnohodnotný klon, ačkoli si lze takovou variantu představit. Redmondští nejspíš nedospěli k tomu, že je takový klon potřeba. Proto uvolní doplňkový nástroj sloužící čistě pro import fotografií z mobilních zařízení na počítače s Windows 10. Import probíhá pouze ve chvíli, kdy jsou zařízení připojena ke stejné Wi-Fi. Není pak zřejmé, zda bude aplikace na jakémkoli stupni podporovat domácí OneDrive. (Jeví se to ovšem jako zbytečné.) Příchod nástroje se může jevit jako překvapivý, Microsoft ho ale původně oznámil už na konferenci Build 2017.

Aggiornamenti Lumia pak Microsoft rovněž pracuje na nové verzi Fotek pro Windows 10, která rozšíří nabídku prémiových efektů pro videa. Editor videí Fotky získaly na podzim v rámci Windows 10 Fall Creators Update.

V nastavení by nově měla být možnost vyjádřit souhlas s testováním A/B, pokud máte zájem zkoušet novinky dříve, než se dostanou na veřejnost. Některé mohou ovšem navždy zůstat experimenty. Popsané přídavky by měly být dostupné pro všechny.

Ukázka přidávání nálepek do videa (foto: Aggiornamenti Lumia) Ukázka přidávání nálepek do videa (foto: Aggiornamenti Lumia)

Dočkat bychom se dále mohli vkládání nálepek do videí, přičemž pravděpodobně dojde i na integrovaného digitálního katalogu, kde bude každý moci i za poplatek nabízet vlastní nálepky ostatním. Nálepky by měly patřit k testovacím funkcím, které nemusí být hned dostupné (všem). Experimentálně by pak mělo být rovněž možné označovat srdíčkem snímky, jež se vám líbí.