Hlavní navigace

Microsoft do Metra oblékl i svůj hlavní web, Skype.com a MSN.com

3. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft už před nedávnem redesignoval webový Outlook a SkyDrive, teď dojde i na ostatní stránky. Ve stylu Metra byl uveden nový hlavní web microsoft.com. Je o dost jednodušší (a přehlednější) než dříve. Zajímavé také je, že láká především domácí uživatele, proto se hlavními tématy staly značky Windows, Office, Windows Phone, Xbox a Skype.

Microsoft.com

Spolu s uvedením Windows 8 dne 26. října Microsoft převleče také vlastní zpravodajský web msn.com. Zajímavé je, že nové podoby si budou moci užít pouze lidé s Windows 8 a Internet Explorerem 10. Na videu vypadá nový portál odvážně, skoro jako aplikace. Pro Microsoft to bude první zatěžkávací zkouška, jestli je Metro vhodné kromě produktových webů také na ty obsahové.

Poslední přebarvenou stránkou bude skype.com. K ní zatím žádné oficiální informace nemáme, ale z části už funguje betaverze metroidní verze na beta.skype.com. Alespoň chybová hláška a grafika okolo nesou známé prvky jednoduchého prostředí, které teď Microsoft rozšiřuje.

KL24

 

Microsoft se dokonce snaží být vtipný. Na chybové stránce najdete: „We’ll check down the back of the sofa and have a rummage through that bowl full of junk next to the front door… And remember, if you still haven't found what you're looking for, it's not so bad, Bono is in the same boat and he seems fine.“ Druhá věta odkazuje na známou písničku I Still Haven't Found What I'm Looking For od Bonovy kapely U2.

Byl pro vás článek přínosný?