Hlavní navigace

Microsoft oznámil několik herních novinek, mj. návrat Halo na PC

13. 3. 2019

Sdílet


Microsoft včera večer na akci Xbox Inside představil další novinky, na které se mohou těšit hráči na Xboxu i počítačích. A není toho málo. Největší peckou je oznámení Halo: The Master Chief Collection pro PC. Kolekce stříleček Halo vyšla pouze pro Xbox One. Obsahuje vylepšené první dva díly série, k tomu pak Halo 3, 3 ODST a 4. Na PC v minulosti vyšly jen původní dva díly, zbytek série už byl čistě konzolový.

Do kolekce přibyde také Halo: Reach a grafickými úpravami. Na Xbox One X bude dostupný v rozlišení 4K s HDR a 60 fps. Jednotlivé díly nicméně budou vycházet postupně, nikoliv najednou. Hráče může těšit, že kromě Microsoft Storu vyjdou také na Steamu. Microsoft mimochodem také prozradil, že o chystaném Halo Infinite se více rozpovídá v červnu na E3.

Kolekce Halo je součástí Xbox Game Passu a nově do předplatného zamíří také Minecraft. Od 4. dubna už nebude třeba Minecraft kupovat zvlášť, ale půjde za něj platit pravidelně s tím, že v balíčku bude i více než stovka dalších her včetně novinek. Na jaře se Minecraft dočká další velké aktualizace. DLC Village & Pillage prinese nové bloky, předměty, zvířata a nově i bandity. Za 10 let již Minecraft nasbíral 91 milionů aktivních hráčů.

Microsoft promluvil také o Projectu xCloud. Streamovací službu, která dostane hry z Xboxu do mobilů či jiných zařízení, si budeme moci vyzkoušet ještě letos. Firma odstartuje první veřejné testy, přesná data, parametry ani další detaily ale neznáme. Podrobností se možná dočkáme právě na E3 nebo již příští týden na GDC.

Firma dále oznámila, že v dubnu začne prodávat nový gamepad Phantom White za 1649 Kč, který bude kompatibilní s Xboxem One a Windows 10. Na konzoli bude nově fungovat mixování 360° zvuku (Spatial Sound) ve všech aplikacích a hrách, nejen těch namíchaných pro Dolby Atmos. Konečně také vyjde finální verze aplikace Wireless Display, pomocí níž půjde do Xboxu streamovat obraz a zvuk z počítače.

Komentář: Ještě větší rozpuk hraní na PC? Čekají nás nejen Gears 5, ale i Halo 6

Závěr akce se nesl v duchu zombie a byla v něm i česká stopa. Microsoft vydá další dvě úrovně obtížnosti do hry State of Decay 2 a 27. března vystoupí z programu Game Preview do finální verze DayZ od pražských Bohemian Interactive.

KL24

Byl pro vás článek přínosný?