Hlavní navigace

Microsoft: hnutí za likvidací Internet Exploreru 6

7. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prohlížeč Internet Explorer 6 je dnes v podstatě jen parodií moderního prohlížeče: není divu, když vznikl před deseti lety. Microsoft však s vývojem bohužel na delší dobu usnul, a tak se i po nakopnutí úspěchem konkurenčního Firefoxu a vydání nových verzí tato muzejní varianta stále drží.

Sám Microsoft se aktivně snaží uživatele od tohoto prohlížeče odlákat, například kampaní o zkaženém mléku, nyní spustil i web "The Internet Explorer 6 Countdown", který už dle názvu odpočítává zbývající procenta na trhu, přičemž cílem je dostat jej na jedno procento ze současných dvanácti.

Kromě celosvětového podílu je na webu i mapka, znázorňující největší "kaziprůměry". Jak si můžete všimnout, IE6 se nejvíce drží v Číně, která má na celosvětových 12 % takřka celou polovinu. Naopak nejlépe jsou na tom dle dostupných informací Norsko a Finsko.


Microsoft vyzývá ke spolupráci i ostatní uživatele, aby se k odečtu připojili. Můžete si na svou stránku vložit banner, vysvětlit ostatním proč už Internet Explorer 6 nepoužívat a říci o tomto všem vašim přátelům například pomocí Twitteru. Co si o tomto webu myslíte, připojíte se k němu, nebo je to jen zbytečný povyk pro nic?

Zdroj: Microsoft