Hlavní navigace

Microsoft IllumiRoom: filmy a hry uvidíte díky Kinectu v celém pokoji

14. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výzkumná divize Microsoft Research si loni zaregistrovala zajímavý patent. Pomocí Kinectu totiž lze nasnímat pokoj ve 3D (má hloubkový senzor) a projektorem pak na něj lépe promítat obraz. Projekce na plochou zeď nebo plátno je běžná už dnes, ale co když je v cestě nábytek nebo televizor?

" width="560" frameborder="0" height="315">

Chytrá projekce má pracovní název IllumiRoom. Redmondští ukázali video z hraní na Xboxu 360, kde Kinect a projektor doplňují scénu, která se odehrává na televizoru. Buď obohacuje skutečný obraz, nebo jen dodává atmosféru podobně, jako to umí například televize Philipsu s funkcí Ambilight. Natočené video demonstruje skutečně naprogramovanou funkci, nejde o dodatečné vizuální efekty. Takhle si v Microsoftu představují budoucnost hraní a sledování filmů. Dočkáme se něčeho podobného u příštího Xboxu? Zatím nevíme.

Na CESu se Microsoft přitulil k Samsunguu, aby ukázal nový nápad ještě v raném stádiu. Není prý obvyklé, aby technologická společnost předčasně odhalila karty u tak velké inovace, ale Microsoft tím chce nalákat další vědce a studenty, aby podobné projekty vymýšleli a pilovali.

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?