Hlavní navigace

Microsoft integruje zprávy z Twitteru do vyhledávače Bing

14. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lawrence Kim, odborník na integraci sociálních sítí do Bingu, avizuje propojení Twitteru a Bingu s tím, že využitím obou velkých výhod těchto dvou služeb může být dosaženo opravdu zajímavých výsledků.

V praxi by mělo vyhledávání na Bingu vypadat v budoucnosti tak, že se u každé zprávy zobrazí neaktuálnější relevantní tweet. Tweety by měly být vybírány kvalitně a hlavně zodpovědně (tj. z ověřených zdrojů) a měly by poskytnout uživateli nejčerstvější možnou informaci o hledaném tématu.

Protože Twitter se, jak známo, dá používat zcela mobilně, můžeme se tak dočkat situace, kdy se „novinářem“ stane žena s kočárkem na procházce, která bude svědkem nedalekého požáru. Samozřejmě za předpokladu, že bude natolik duchapřítomná a zprávu pomocí mobilního telefonu ihned vyvěsí na síť.

Veškeré inovace jsou zatím ve fázi testování, vyzkoušet si je tak můžete zatím jen v betaverzi. Tu najdete zde. Ve Spojených státech by se však měly objevit již brzy i v ostrém provozu a u nás snad nedlouho poté. Takže se mějte bedlivě na pozoru, jestli nezahlédnete ve výsledcích vyhledávání zprávičky z Twitteru.

Zdroj: Bing.com