Hlavní navigace

Microsoft je ve Velké Británii třetím největším výrobcem smartphonů

23. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nové telefony chystá, dokonce možná více, než jsme předpokládali. Své vlajkové lodě si ale schovává na podzim na Windows 10. V posledních měsících Microsoft na trh dodává prakticky pouze levné a levnější přístroje. Ty táhnou prodeje, přičemž se v propagaci ani nedá sázet na novinky v systému. Jedná se stále o Windows Phone, byť některé modely dostaly do vínku verzi 8.1 Update 2. Ta ale obsahuje novinek jen pár.

Proto vás možná překvapí zpráva o prodejích smartphonů ve Velké Británii. V prvním čtvrtletí tohoto roku se zde totiž počet prodaných mobilů s Windows Phone meziročně zvedl o 32 %. Celkem se prodalo 570 000 dlaždicových přístrojů. Údaje pochází od společnosti Canalys. Její zástupce pro The Register prozradil, že si Windows Phone všimly firmy, které do té doby používaly přístroje Blackberry.

 

Trhu přitom Microsoft nabízí levné, ale za dané peníze poctivě zpracované přístroje. Firmám nabídl patřičné funkce pro správu, byť se zaměření na podniky patrně výrazně rozšíří až s Windows 10. Celkový podíl Windows Phone na prodejích smartphonů činil v prvním čtvrtletí ve Velké Británii 7,6 %. Trh jako celek se ale propadl o 1,5 %. V součtu bylo prodáno 7,6 milionů smartphonů.

Díky nečekanému růstu se Microsoft v zemi dostal na třetí příčku v žebříčku největších prodejců – přeskočil Motorolu a Sony. Trhu vládne Samsung, ale na záda mu už nebezpečně dýchá Apple. Microsoft může být rád, že v období, kdy to bylo nejméně pravděpodobné, někde dokázal růst. Své zraky ovšem upírá především k Windows 10.

CS24

Tržní podíly značek smartphonů v prvním čtvrtletí ve Velké Británii
Tržní podíly značek smartphonů v prvním čtvrtletí ve Velké Británii | Foto: WMPoweruser

Zdroj: The Register | WMPoweruser