Hlavní navigace

Microsoft konečně odhalil novinky v posledním vydání Live Essentials

5. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Patrně si pamatujete, jak před nedávnem redmondští slavnostně vypustili aktualizaci pro programy ze sady Windows Live Essentials, jen se jaksi zapomněli pochlubit, co je v ní nového. Dozvěděli jsme se jen to, že bylo opraveno pár kritických chyb, z toho důvodu byl také přechod na vyšší verzi doporučen všem stávajícím uživatelům. Změny byly konečně odhaleny v detailním soupisu, tak se na ně podívejme:

  • Instalace by měla probíhat rychleji, konkrétně rychleji zmizí načítací obrazovka po odsouhlasení výzvy Řízení uživatelských účtů (UAC).
  • Windows Live Mail: Při otevírání fotografií v poštovním klientu dojde k přesměrování do webového prohlížeče. To platí pro snímky umístěné na SkyDrive nebo Facebooku. Aplikace Client Album Viewer se k prohlížení takových obrázků od nynějška nepoužívá.
  • Windows Live Messenger: Byla opravena chyba „0x84cb000c“, která se objevovala při přihlašování, dále vývojáři eliminovali padání a dočasné zamrzání aplikace při přijmutí nebo odmítnutí příchozí pozvánky. S fotografiemi na SkyDrive a Facebooku platí to stejné, co v případě pošťáka Windows Live Mail.
  • Windows Live Movie Maker: Byla opravena chyba „80004003“, kdy program nedokázal otevřít soubory uloženého projektu, a chyby „80040705“ a „87260103“ objevující se při instalaci. Movie Maker by nyní neměl padat nebo zamrzávat při přidávání videí ve formátu WMV.
  • Windows Photo Gallery: Microsoft zaktualizoval autorizační metodu, abyste mohli publikovat fotografie v sítích Flickr a Facebook. Podobně firma zaktualizovala způsob, jakým program komunikuje s geolokační službou v rámci Bing Maps.

 

CS24

Aktuální sadu Windows Live Essentials naleznete na webu explore.live.com. Distribuce skrze Windows Update chvíli potrvá, takže klidně dejte přednost ručnímu způsobu. Potřebujete si zkontrolovat, zda máte starší verzi? Číslo té nejnovější je 15.4.3555.0308.

Zdroj: Microsoft via Neowin