Hlavní navigace

Microsoft koupil PhoneFactor. Vyvíjí dvoufázové ověřování pro lepší bezpečnost

8. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chránit důležité služby jen pomocí hesla je už dnes překonané. Proto v internetovém bankovnictví musíte při odeslání platby ještě potvrdit kód z SMS. To samé už nabízí také Facebook či Google, dvoufázový ověřovácí systém odešle kód na spřízněný mobil a vy jej pak opíšete v aplikaci nebo na webu. Další stupeň ochrany odradí nebo alespoň výrazně zpomalí potenciální útočníky.

Microsoft koupil PhoneFactor

Microsoft minulý týden za nezveřejněných podmínek koupil společnost PhoneFactor, která se pokročilou autentizací zabývá. Nabízí několik produktů pro různá odvětví, pracuje s biometrickým i mobilním ověřením. Po zadání jména a hesla vám přijde SMS s kódem, případně se klíč vygeneruje ve speciální aplikaci či vám zavolá automat a vy na klávesnici zadáte druhé heslo a potvrdíte křížkem.

S novými technologiemi chce Microsoft zabezpečit své online služby jako SharePoint, Active Directory nebo Office 365. Stejně dobře by ale mohly v budoucnu fungovat pro ověření nefiremních a spotřebitelských produktů typu Hotmail, SkyDrive nebo třeba i Windows.

 

Zdroj: Microsoft