Hlavní navigace

Microsoft láká na revoluci v kontaktech ve Windows 8. Adresář nabídne i Facebook

19. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na blogu Building Windows 8 se nedávno objevil nový příspěvek, kde se Redmondští snaží v nejlepším světle předvést správu kontaktů ve Windows 8. Kvůli samotné aplikaci Lidé asi těžko přejdete na nový operační systém, pokud ale Osmičky budete mít ve svém počítači, novinky oceníte. Snad vůbec poprvé obsahuje systém tak pěknou a pokročilou správu kontaktů. Důležité je, že všechna data budou uložena v cloudu. Lidé slučují dohromady data z několika služeb. Ukáže se v ní mj. obsah adresáře uložený ve vaší e-mailové službě jako Hotmail nebo Gmail. To je možné díky protokolu Exchange ActiveSync, který nabízí dále možnost synchronizovat kalendář.

Tip: E-mailový klient Mail pro Windows 8 obdrží podporu pro IMAP a jiné protokoly

Proto Microsoft i ve svém e-mailovém klientu Mail nabízí především tento protokol, i když víme, že podporu pro IMAP a další postupně také přidá. Lidé ale obsáhnou rovněž sociální sítě jako Facebook, Twitter nebo LinkedIn. Zdroje tedy mohou být různé, každopádně se bude všechno synchronizovat a ukládat do cloudu. Důležitý je rovněž sociální prvek, který obyčejný adresář oživuje a povyšuje nad ostatní. Můžete zde rovnou prohlížet novinky v sociálních sítích, pokud otevřete detail uživatele, ukáží se jeho aktivity. Pokud je přihlášený k chatu, můžete mu rovnou napsat.

 

Aplikace navíc umí kontakty z různých sítí sdružit do sebe, takže budete mít údaje o každém člověku pěkně pohromadě, fragmentace zde prostor nedostává. Ty nejoblíbenější si můžete připnout k nabídce Start, v dlaždici se pak budou ukazovat poslední informace o daném člověku. Pokud používáte telefon na platformě Windows Phone, tak už tyto funkce jistě dobře znáte.

MMF24

Zdroj: Building Windows 8 | Neowin