Hlavní navigace

Microsoft letos uvede nový high-endový telefon. Značka Windows Phone zanikne

22. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft potvrdil, že připravuje nový high-endový smartphone. Kromě toho nevíme skoro nic. Až na to, že už bude zřejmě vybavený Windows 10. K tomu bych snad jen zmínil, že společnost mobilní edici dlaždic opravdu nebude nadále pojmenovávat tak jako doposud. Prostě má jeden systém, tak se bude nazývat na všech platformách stejně.

Bohudík tak nedojde ani na záložní název Windows Mobile. Vlajková loď určitě nebude v obchodech v nejbližších měsících, Terry Myerson řekl, že ji chystají na později. Což může být třeba polovina roku, ale také podzim. Jak jsem již minule naznačil, Microsoft by měl urychleně uvést nástupce Lumie 930.

 

Kdyby se to stalo v Barceloně na MWC, bylo by to po roce. Dělat delší než roční rozestupy není rozumné, zákazníci na vás mohou mezitím zapomenout a uchýlit se ke konkurenci. Microsoft přitom není zrovna zavedená značka a navázat na tradici Nokie bude obtížný úkol.

Na svého nástupce až příliš dlouho čeká fotomobil Lumia 1020, jenž byl uveden v půlce roku 2013. Podobně byl na podzim roku 2013 uveden phablet Lumia 1520. Ani ten nemá svého nástupce, takže nám Microsoft včera novinky ukazoval na rok a pár měsíců starém mobilu.

MMF24

Což je svým způsobem smutné a ekosystému to těžko prospívá. Jedna věc je, když není zájem o smartphony s dlaždicemi, druhá pak to, že není z čeho vybírat. Ještě je možné, že high-endový smartphone s Windows dříve představí některý z partnerů. Ostatně, partneři jich letos mají na trh pár poslat. Slíbil to Myerson.

Zdroj: Microsoft