Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Microsoft miluje Linux. Nebude na něj útočit a firmám nabídne zdarma své patenty. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 10. 2018 18:23

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    To taky nemusí úplně fungovat. Když se o ty ovladače v jádře výrobce přestane starat, tak začnou hnít a ze stromu je zase vyhodí. Takže když na to budou kašlat, tak jsme nakonec tam, kde jsme byli... oni to můžou někdy zachránit dobrovolníci, ale moc se na to dlouhodobě spoléhat nedá.
    Druhý problém je, že dostat ovladače do vanilla jádra může trvat delší dobu, což nemusí být pro výrobce toho hardwaru únosné.

    Mě je sympatičtější ta politika WIndows, kde mají ovladače stabilní API/ABI, takže si je může výrobce hardwaru aktualizovat nezávisle na jádře OS a jádro se může aktualizovat nezávisle na nich. Ani tam není vyhráno, protože občas se to přece jen změní a staré ovladače už na novém systému nepůjdou. Linux to takhle ale každopádně nemá a ani nikdy mít nebude.