Hlavní navigace

Microsoft má ve Windows Marketplace již 30 000 aplikací

26. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

S uvolněním aktualizace Mango se do Windows Marketplace dostane velké množství aplikací. Microsoft už teď otevřel dveře vývojářům, a to i českým. Počet aplikací se má zdvojnásobit.

A to je oproti posledním výsledkům uvedeným v březnu podstatný skok dopředu (v březnu to bylo 11 500 aplikací). I tak to je ale výrazný rozdíl mezi špičkou, kde iOS má 425 tisíc a Android „zaostává“ s 250 tisíci. V potaz ale musíme brát, že Windows Phone je relativně mladý a je mu teprve něco přes rok. Navíc je tu i ten fakt, že do Android Marketu se dostane téměř jakákoliv aplikace, je tedy na denním pořádku, že některé nefungují pořádně. To by se u iOS a Windows Phone stávat nemělo.

Windows Marketplace

Počet aplikací v Marketplace nyní ale bude přibývat ještě rychleji, s uvolněním Manga se ke slovu dostanou i vývojáři z dalších zemí, třeba i z České republiky. Microsoft pro vývojáře uvolnil nástroj Windows Phone SDK 7.1 RC, umožňující otestovat funkčnost aplikace ještě před umístěním do Marketplace, vývojáři se tedy mohou dát plně do práce. Finální verze vývojářského nástroje sice bude uvolněna až někdy u oficiálního vydání Manga, to ale až takový problém není.

MMF24

Jak uvádí Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti Microsoft: „Otevření služby Marketplace představuje pro české vývojáře zcela novou příležitost, díky které mohou nabídnout své inovativní aplikace statisícům uživatelů v České republice a v zahraničí,“. Microsoft vývojáře láká i nově uvedenou soutěží o zajímavé ceny (Xbox 360, batohy, trička). Až se tedy Mango konečně dostane na trh, na enormní nedostatek aplikací si stěžovat moci nebudeme.

Zdroj: TZ