Hlavní navigace

Microsoft na 20. června chystá odhalit kousek Windows Phone 8

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za dva týdny se bude v San Francisku konat Windows Phone Summit, na kterém Microsoft hodlá poodhalit budoucnost svého mobilního systému. Nová majoritní verze s kódovým označení Apollo by se měla na trhu objevit na podzim. Pokud se tak stane, možná 20. června dojde k něčemu většímu než „sneak peeku“.

V únoru 2010 Microsoft uvedl Windows Phone, v dubnu vydal vývojářské nástroje a v říjnu se objevily první telefony. Významný update Mango byl oznámen v únoru 2011, v dubnu přišly vývojářské nástroje a v září se Mango dostalo do telefonů. Pokud Microsoft letos na vývojářské konferenci uvedene nové nástroje, zřejmě odhalí i všechny novinky chystaného systému. Historie se bude opakovat.

Windows Phone Apollo

Zatím můžeme jen spekulovat, co přijde. Určitě se dočkáme podpory vícejádrových procesorů a vyšších rozlišení displejů. Možná padne monopol Qualcommu (Snapdragonu) a Windows Phone poběží i na jiných procesorech. Z hardwarových novinek lze očekávat ještě podporu NFC pro synchronizaci a platby. Mluví se o nativní podpoře vývoje v C++, komunikaci mezi aplikacemi, Skypu v People Hubu a novém Skydrivu a IE. Více střípků najdete v našem starším článku.

 

Zdroj: Engadget