Hlavní navigace

Microsoft nabídne výhodný balíček Windows 7

2. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

S rostoucím šířením výpočetní techniky do domácností rostou i náklady na software (pokud není použito nějaké bezplatné řešení). Kupovat hned několik licencí operačního systému pro každý počítač v domácnosti se může velmi prodražit.

Microsoft proto připravuje tzv. Family Pack, tedy „Rodinné balení“ operačního systému Windows 7. Vyplynulo to z nové licenční smlouvy v jednom z nedávno uniklých sestavení systému Windows 7. Nachází se zde totiž odstavec v následujícím znění:

Family Pack. Pokud jste „kvalifikovaný uživatel Family Packu“, můžete nainstalovat jednu kopii softwaru označeného jako „Family Pack“ na tři počítače ve Vaší domácnosti pro použití osobami, které v ní bydlí.“

Princip je tedy obdobný jako u kancelářského balíku Microsoft Office 2007 Pro Studenty a Domácnosti, který obsahuje za zvýhodněnou cenu hned tři licence, a tudíž jej lze legálně používat na třech strojích najednou.

Cena Family Packu prozatím známa není. Zřejmě však bude existovat pouze pro edici Home Premium, včetně evropské Windows 7 E varianty, neboť ostatní edice odstavec o Family Packu v licenční smlouvě neobsahují.

MMF24

Zdroj: ZDNet

Aktualizováno: Dle informací, které máme k dispozici, bude Family Pack dostupný pouze pro USA a některé další státy. V České republice se s ním nesetkáte.