Hlavní navigace

Microsoft nabízí ke stažení ukázku Office 2013 také formou běžné instalace

18. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V tomto týdnu nám Microsoft ukázal, jak bude zhruba vypadat nástupce současných Office 2010. Ten bude mnohem otevřenější cloudu, když pomineme ovládání přístupné dotekovým obrazovkám a podobná vylepšení. Firma dokonce pomalu mění distribuční model kancelářského balíku. Již veřejnou betaverzi nám nabídla jako součást služeb Office 365. Abyste si vyzkoušeli desktopové aplikace Office 2013, se už ale nemusíte registrovat pro komplexní cloudové řešení. Sada bude nadále prodávána také jako samostatný produkt, který si nyní můžete rovněž vyzkoušet.

Tip: Ukázka Office 2013: vyzkoušejte si cloudovou kancelář budoucnosti

Je jasné, že ne každý bude potřebovat Office 365. Tato kancelář vám umožní ukládat dokumenty na serveru a posléze s nimi pracovat z různých zařízení, k dispozici budete mít webový dashboard a vždy aktuální desktopové aplikace Office. Pokud vám ale stačí pouze ony desktopové programy, v čele s Wordem, můžete si stáhnout pouze je. Primárně nás Microsoft vybízí k tomu, abychom si nová Office vyzkoušeli právě v rámci služeb Office 365, zdarma dostupná veřejná ukázka je k dispozici na adrese office.com/preview.

 

Na této stránce se ale můžete zdarma zaregistrovat a získat balík Office 2013 ve formě běžného instalačního programu (ve formátu MSI). Tato verze avšak nepodporuje streamování programů na cizí počítače, stejně tak prý neběží vedle nainstalovaných starších Office. Jak se zdá, nevýhody převažují, Office dostupná v rámci programu Office 365 vyhlížejí o kus šťavnatěji. Ale každému podle jeho chuti.

Poslední zprávy dále upozorňují na fakt, že Outlook 2013 nepodporuje dekádu starý Exchange 2003. (Outlook 2010 zase ostřihl podporu pro Exchange 2000, nevšední a nečekaný zvrat se proto nekoná.) Microsoft se tentokrát chce vypořádat i s dalšími zastaralými technologiemi, nová kancelářská sada aplikací tak neběží ve Windows XP a Windows Vista.

MMF24

Zdroj: Neowin 1 | 2