Hlavní navigace

Microsoft nám ve Windows 10 nebude nutit přihlášení skrze účet Microsoft

23. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft ve Windows 10 ustupuje od agresivního přechodu do jiného světa. Nastolení spíše pozvolného tempa bude pozorovatelné také v přihlašování. S Windows 8 nám firma umožnila přihlašovat se k systému pomocí online účtu Microsoft. Kdo nechtěl, mohl nadále využívat lokální účty, ovšem s tím, že ty u moderního systému za běžných okolností smysl nedávají.

S online účtem se párují nákupy v digitálních obchodech, systémy díky nim synchronizují a zálohují nastavení apod. Možnost vytvořit obyčejný lokální účet s Windows 8.1 nezmizela, ale byla uklizena více na pozadí. Při instalaci systému nelze pouze klepnout na odkaz pro vytvoření lokálního účtu, místo toho se musíte pokusit přihlásit k účtu Microsoft. Teprve na této obrazovce dostanete na výběr zmíněnou alternativu.

 

Ve Windows 10 bude možnost přihlásit se k lokálnímu účtu opět viditelnější a systém se vám online účet nebude snažit tak často nutit. Při instalaci a prvním přihlášení na obrazovce normálně najdete odkaz na přihlášení pomocí lokálního účtu. Zatímco ve Windows 8 např. ani e‑mailového klienta nespustíte bez přihlášení k účtu Microsoft, přestože o tuto poštu ani třeba nestojíte, v novém systému již můžete používat účet libovolný.

MMF24

Ve Windows 10 se již neobjeví obrazovka vybízející k přihlášení k účtu Microsoft, místo toho se napoprvé zobrazí obrazovka pro obecné přidávání účtů. Na tuto změnu jako první upozornil Paul Thurrott. Nadále platí, že přihlášení pomocí účtu Microsoft ponese výhody. Militantní odpůrci však budou moct zvolit alternativu a žít klidnější život. To je vždycky dobrá věc.

Zdroj: Thurrott.com