Hlavní navigace

Microsoft nás láká na podporu WebGL v novém Internet Exploreru

23. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již dříve jsme tušili, že Internet Explorer 11 bude podporovat WebGL. Důkazy o této skutečnosti byly totiž nalezeny náruživými objeviteli v jednom z uniklých sestavení Windows 8.1. Rafael Rivera si přítomnost technologie ověřil malým testíkem. Od té doby se na prohlížeč těšíme, protože WebGL je zásadní věc. Díky ní můžeme hrát v prohlížeči 3D hry, což ovšem není jediný způsob využití. Nové mapy Googlu, které zobrazují dokonce i 3D modely budov, také nevyžadují zásuvný modul jako Flash Player, naopak dýchají za pomoci WebGL.

Tip: Další překvapení. Internet Explorer 11 bude podporovat protokol SPDY

Microsoft se tedy umoudřil a pro web důležitou technologii do svého prohlížeče přidá. Bude to verze 11, nebo dokonce již Internet Explorer 10? Firma vydala kratinké video prostřednictvím služby Vine, viz níže. Na ploše sedmi vteřin si s divákem hraje a zcela jasně naznačuje, že se máme těšit na WebGL. V upoutávce hrají starý Internet Explorer a modernější desátá řada prohlížeče. Člověk by čekal, že ale uvidí loutku jedenácté řady.

 

Znamená to, že Microsoft přinese WebGL také do Internet Exploreru 10? Jak si video interpretujete vy? Společnost dříve implementaci odmítala z bezpečnostních důvodů, zřejmě ale našla způsob, jak technologii zabezpečit a neohrozit tak uživatele.

KL24

Zdroj: Vine via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?