Hlavní navigace

Microsoft nová Office uvolnil pro podniky. Domácnosti si ještě počkají

5. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Běžní uživatelé si na novou verzi kancelářského balíku od Microsoftu ještě chvíli počkají, zato v podnicích se mohou radovat. Cloudová kancelář byla konečně zpřístupněna alespoň firemním zákazníkům. Sáhnout mohou jak po Office 2013, tak po speciálnějších produktech jako Exchange Server 2013, Lync Server 2013, SharePoint Server 2013, Project 2013 nebo Visio 2013.

Tip: Microsoft vydal 60denní zkušební verzi Office 2013 ke stažení. Přesvědčí vás?

Kdybyste chtěli, můžete se pustit do testování, k dispozici je 60denní ukázka Office 2013. Microsoft se v tomto vydání otevírá cloudu. Ukládání dokumentů primárně do SkyDrive místo pevného disku v počítači, se pomalu stává realitou. Zvláštní edice pro Windows RT, která je přibalena ke jmenovanému operačnímu systému jako základní součást výbavy, běžně ukládá právě do cloudu. Na výběr samozřejmě máte, ale spolupráce a sdílení hrají pro Microsoft velkou roli.

 

CS24

Důležitou inovaci představuje rovněž dotekový režim, díky němuž bychom měli být schopní aplikace ovládat pohodlně také na dotekové obrazovce. Obáváme se však, že pro efektivní práci se stejně bez klávesnice a myši zcela neobejdete. Především firmám Redmondští nabízí videokonference ve vysokém rozlišení a bezpečnostní funkce, aby nedocházelo k odcizení a ztrátě dat. Ke zprovoznění balíku Office 2013 musíte mít počítač s Windows 7 nebo Windows 8.

Zdroj: Office News