Hlavní navigace

Microsoft od listopadu nabídne prodej a hraní Xbox her přímo na Android zařízeních

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Microsoft využívá rozhodnutí amerického soudu o monopolu Googlu a oznamuje nákupy Xbox her přímo v Androidu. Bohužel zatím pouze pro americké občany.

Nedávno jsme vás informovali o soudním sporu Google vs. Epic Games, jehož vyústěním byla prohra amerického giganta a soudní nařízení otevřít svůj obchod s aplikacemi Google Play třetím stranám. Zatímco Epic Games Store se na Android dostane až v příštím roce, Microsoft nelení a už 1. listopadu nabídne americkým uživatelům možnost nákupu a hraní her Xbox přímo v Androidu.

„Rozhodnutí soudu o otevření mobilního obchodu Google v USA umožní větší výběr a flexibilitu,“ říká prezidentka Xboxu Sarah Bondová ve svém příspěvku na síti X. „Naším posláním je umožnit více hráčům hrát na více zařízeních, takže s potěšením můžeme sdílet, že od listopadu budou moci hráči hrát a kupovat hry pro Xbox přímo z aplikace Xbox pro Android.“

ICTS24

Google prohrává další soud. Obchod s aplikacemi Google Play bude muset otevřít konkurenci Přečtěte si také:

Google prohrává další soud. Obchod s aplikacemi Google Play bude muset otevřít konkurenci

Od listopadu tak budou moci hráči nakupovat hry určené pro Xbox přímo ve stejnojmenné mobilní aplikaci a skrze integrovanou funkci Xbox Cloud Gaming ji okamžitě hrát. Novinka přichází v návaznosti na prohraný soudní spor, podle kterého Google musí otevřít svůj obchod s aplikacemi ostatním společnostem, a zároveň jim nesmí nutit používat pouze jeho platební systém.

Podle magazínu The Verge zároveň Microsoft pracuje na prohlížečovém mobilním obchodě Xbox s možností nákupu, podobně jako to nabízejí aktuálně Steam nebo PlayStation Store skrze své mobilní aplikace. Ačkoliv bylo spuštění obchodu původně plánované na červenec, společnost potvrdila, že testování probíhá dobře a další podrobnosti plánuje sdílet v budoucnu.