Hlavní navigace

Microsoft odhalil Office pro iPad. Bude to plnohodnotná kancelář

27. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spekulace naznačovaly, že by Microsoft mohl uvést svůj kancelářský software pro iPad. Dosud byl totiž balík Office dostupný pouze pro iPhone a OS X. V tuto chvíli už je podpora jablečných platforem oficiálně kompletní, protože Redmondští skutečně odhalili variantu softwaru pro jablečné tablety. Co k ní říct zajímavého? Jedná se o kancelářský balík. (To ještě nebylo ono.) Aspoň na první pohled se zdá, že jej Microsoft uchopil za správný konec.

Microsoft pochopil, že Windows už nejsou středem všeho dění. Nadella otevřeně promluvil o tom, že firma musí a bude podporovat co nejvíce platforem. Lidé dostanou, co žádají.

Tip: Office 365 budou k dispozici v levnější variantě Personal pro jednotlivce

Nemá smysl pouštět na tablet Outlook, takže jsme dostali svatou trojici Word, Excel a Powerpoint. Aplikace respektují designový styl iOS a měly by být pohodlně ovladatelné dotykem. Musíme podotknout, že Microsoft nepřichystal žádnou vykastrovanou verzi. Všechny nástroje pro každou kancelář poskytují velkou část funkcí, na které jste zvyklí. Včetně košatých možností formátování.

Grafy v Excelu v reálném čase reagují na změny hodnot v buňkách atp. Jestli je ovládání skutečně tak příjemné, si budeme muset ověřit. Asi není třeba zbytečně rozvádět fakt, že Office primárně ukládají dokumenty do OneDrive. O data se tím pádem nemusíte strachovat, nemáte skoro šanci o ně nějakou náhodou přijít. Navíc se díky neustálému připojení při upravování občas potkáte se svými kolegy.

 

V reálném čase můžete v několika lidech upravovat stejný dokument. Dnes už nám taková funkce dech nesebere, ale je pěkné, že takové možnosti máme. Microsoft nepřekvapil ani v modelu licencování. Office pro iPad jsou k dispozici zdarma. Ovšem tato základní verze pouze dokumenty přečte. Na úpravy už si budete muset pořídit předplatné Office 365. Tím se novinka od varianty pro iPhone neliší.

MMF24

Stáhněte si: Word | Excel | PowerPoint

Nový model předplatného pro jednotlivce stojí 69,99 dolaru ročně, eventuálně 6,99 dolaru měsíčně. Office 365 si zatím předplatilo 3,5 milionu lidí. Podle dřívějších zvěstí již firma Office pro iPad dokončila před nějakou dobu. Ballmer ale chtěl nejdříve vydat verzi pro Windows 8. Situace byla neúprosná, a proto dostala žádaná Office pro iPad přednost. Aspoň se to povídá.

Zdroj: Microsoft