Hlavní navigace

Microsoft Office 365: úkolem je zničit Google Apps

20. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Softies včera oznámili cloudovou kancelář Office 365 pro menší podniky i velké korporace. Služba se má stát konkurencí Google Apps, kterou už dnes využívá asi tři miliony klientů, LotusLive od IBM nebo Zoho. Office 365 obsahuje ve webové prostředí nástroje Office Web Apps (kancelářský balík), Exchange Online (poštovní server), SharePoint Online (groupware funkce pro sdílení obsahu) a Lync Online (komunikace).

Pro podniky s méně než 25 zaměstnanci bude Office 365 stát šest dolarů měsíčně (na osobu), pro větší podniky pak mezi 2–27 dolary v závislosti na používaných doplňkových službách. Mezi nimi bude třeba pronájem velkého balíku Office 2010 Professional Plus, telefonická podpora 24/7 apod. (Google Apps Premium stojí 40 eur na uživatele / rok.)

Office 365Zdroj: Microsoft

Microsoft už dnes nabízí několik služeb pro firemní klientelu: Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business nebo Live@edu. Ty začně Office 365 postupně nahrazovat.

Office 365 odstartoval včera beta testem v 13 zemích, kde aplikace využívá několik tisíc firem. Plná verze se objeví až v příští rok ve 40 zemích světa. Více o službě na office365.microsoft.com.

Zdroj: Microsoft