Hlavní navigace

Microsoft opustí značku Internet Explorer, pro Spartana hledá nové jméno

17. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft vyvíjí nový prohlížeč a již víme, že pro zachování kompatibility bude Internet Explorer dostupný ve Windows 10 i nadále. Nebylo jasné, jak se bude novinka s kódovým označením Spartan nazývat ve finále a jestli bude pouze dostupná jako alternativa ke stažení z Windows Store.

Ačkoli na spoustu otázek odpovědi nadále neznáme, The Verge bylo aspoň schopné potvrdit, že Microsoft upustí od značky Internet Explorer. Prohlížeč nesoucí s sebou stigma z minulosti zůstane součástí historie. Aspoň v marketingových kampaních ano, kde už bude prezentován jeho nástupce.

 

Ten bude ovšem pod kapotou skrývat jádro, jež vychází z Tridentu, který celé roky poháněl Internet Explorer. Spartan dává firmě šanci začít znovu s čistým štítem. Kódové jméno patrně bude nahrazeno jiným, Microsoft podle The Verge pro prohlížeč aktivně hledá nový název. Současně potvrdil, že Internet Explorer nebude pryč úplně, nýbrž zůstane součástí Windows 10.

MMF24

Redmondští při hledání značky provedli výzkum, z něhož vyplývá, že uživatelé Chromu nejvíce slyšeli na názvy, před nimiž stálo slovo Microsoft. Z toho se dá odvodit, že ať už bude ve finále zvoleno jakékoli jméno, patrně do něho bude propašován název společnosti. Koneckonců kdysi se IE říkalo Microsoft Internet Explorer (MSIE), později se prohlížeč přejmenoval na Windows Internet Explorer, až společnost nakonec zůstala čistě u Internet Exploreru.

Zdroj: The Verge