Hlavní navigace

Microsoft plánuje Windows jako službu a hodlá snížit nároky operačního systému

22. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předplatné boduje, a když už se Microsoftu povedlo úspěšně zakořenit na trhu s kancelářskými službami Office 365, někteří z nás stále sní o tom, jestli by bylo výhodné převést na předplatitelský model také operační systém. O této myšlence podle inzerátu uvažuje rovněž Microsoft. Otázkou zůstává, jak by Windows jako služba vypadala. Prozatím asi ne úplně jako balík Office 365.

Tip: Instalace Windows 8.1 Update díky kouzlu jménem WIM zabere kolem 4 GB

V jeho případě si v dashboardu vyberete typ počítače, stáhnete instalační program a instalujete nejnovější verzi Microsoft Office. Řešení je vyspělé a cílí i na domácí uživatele. S Windows byste podobně mohli získat instalační program pro omezený počet počítačů za měsíční poplatek. Jenže se můžeme bavit klidně o typu vzdálené plochy. Nemá smysl v tuto chvíli vařit z vody.

 

Další inzerát napovídá, že společnost plánuje zmenšit nároky Windows. Respektive chystá technologii, jak takový systém derivovat. Neznamená to ještě, že Windows pro osobní počítače drastickému snížení hmotnosti podlehnou. (Nemusí to být žádoucí, na rozdíl od mobilních zařízení.) Jde o to, dostat se na megabajty místo gigabajtů. Inzerát odhalil, že technologii pro snížení nároků společnost použila u Windows Phone 8.

CS24

Sluší se též zmínit možnost speciální instalace Windows 8.1, kde systém zabere zhruba 4 GB místa na disku. Microsoft chce ovšem dále snižovat nejen nároky na prostor, ale také na paměť nebo procesor.

Zdroj: Microsoft 1 | 2 via Microsoft News