Hlavní navigace

Microsoft po měsících zapírání přiznal, že Skype pro WP7 již nebude vyvíjet

23. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když to bylo jasné každému majiteli telefonu s Windows Phone 7, Microsoft teprve nyní oficiálně přiznává, že tato platforma je neperspektivní a bude se nadále soustředit na vývoj Skypu pro Windows Phone 8. Podle něj většina uživatelů komunikátoru na mobilních dlaždicích používá právě Osmičky. Neslavné počty uživatelů rozhodly. Sedmičky navíc obsahují staré jádro a jedná se o produkt, jenž se ocitl ve slepé uličce.

Tip: Sprav si Skype, Microsofte! Klient pro Windows Phone 8 je žalostný

Kvůli omezením zde Skype nemůže běžet na pozadí, což představuje vůbec největší handicap. Microsoft se plácá po zádech za to, jak postupně přidává funkce do klienta pro Windows Phone 8, pravdou ale zůstává, že ani tato platforma pro něj není prioritní. Před několika dny dlaždicový komunikátor vybavil funkcí videozprávy. Jenže podpora vzkazů se zvukem i obrazem přišla až tři měsíce po původním dokončení a uvedení funkce.

Při startu byla dostupná jak pro iOS, tak pro Android. (Dokonce i pro Blackberry.) Problémy se naneštěstí pojí také se Skypem jako celkem. Inteligencí neoplývá. Notifikace o textových zprávách a hovorech se objevují na všech zařízeních najednou. U chatu platí, že služba nepozná, odkud odpovídáte, a proto okna s upozorněním na nové zprávy neustále vyskakují na všech propojených zařízeních.

 

Když přijmete hovor, ostatní zařízení zase nepřestanou vyzvánět. Nehledě na to, že např. Skype pro Windows 8 vám neumožní se odhlásit. Musíte ho používat s jediným účtem Microsoft. Dlaždicovým klientům obecně chybí podpora různých stavových zpráv, nelze se jednoduše přepnout do režimu offline atd. Nedávno jsme vyzkoušeli nový Skype ve Windows 8.1.

CS24

I na něm je vidět, jak málo se Microsoft vlastním platformám věnuje a rozvíjí je želvím tempem. Ačkoli Skype pro Windows Phone 7 již nebude dále rozvíjen, bude dostupný ve Windows Phone Store pro stávající uživatele, kteří mohou nadále používat aspoň základní funkce.

Zdroj: Skype Bogs