Hlavní navigace

Microsoft podle inzerátu plánuje zrychlit a překopat způsob vydávání Windows

18. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nové směry společností se často dozvídáme z inzerátů. I když nám zatím nic povědět nechtějí, v inzerátech musí aspoň nastínit, proč nové lidi hledají a co od nich požadují. V jednom čerstvém inzerátu nabízí Microsoft pracovní příležitost vývojáři, který bude pracovat na Windows. Klíčové věty prozrazují, že si Microsoft přeje ještě zrychlit vydávání aktualizací.

The world of software evolves at a faster and faster pace. Online services are shipping every week, why not client software? What would it take to modify the windows start menu on every Windows user machine in less than a week? To issue a video driver fix and to offer all the people who have run into issues it in less than 2 days?

We are creating a new system that will fundamentally change the way Windows is shipping to put the ecosystem at the center of Windows.

 

Inzerát nám dokonce prozrazuje skoro úplný záměr – firma očividně chce mít na trhu rychle dostupné opravy a úpravy. Není to však žádná novinka, vývojový cyklus se zkrátil na rok, pak na několik měsíců a teď už dokonce novinky přichází každý měsíc. Co je hotové, to musí ven bez výraznějšího a zbytečného zdržování.

CS24

Předchozí drby navíc naznačily, že Microsoft možná uvolní nová Windows bez čísla či jakéhokoli dalšího označení. To proto, že by je vlastně neustále vylepšoval, místo aby se zaměřil na nástupce. Prakticky by tedy systém poskytoval jako službu. Byla by jedná verze – vždy ta aktuální.

Zdroj: Microsoft via Neowin