Hlavní navigace

Microsoft potichu vydal Silverlight 5.1, jde o běžné servisní vydání

10. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli tomu někteří nemohli uvěřit, velký vývoj protlačované platformy nakonec skončil. Podle některých informací je Silverlight věcí minulosti. Žádnou šestou řadu tedy s největší pravděpodobností neuvidíme. Pátá byla vydána na konci minulého roku a nyní dostává malé vylepšení. Desetinkové zvýšení čísla verze nenaznačuje revoluční novinky a Silverlight 5.1 se skutečně presentuje jako běžné servisní vydání, které pouze posiluje stabilitu, lehce navyšuje výkon a slibuje lepší zabezpečení. Kromě běžné série oprav v novince nic dalšího nečekejte.

 

Pokud vás tento zásuvný modul zajímá, můžete jej ručně stáhnout z webu microsoft.com. Stávající uživatelé by měli aktualizaci obdržet v nejbližších dnech, pokud se tak již nestalo. Microsoft totiž zahájil distribuci v úterý v rámci pravidelného cyklu vydávání aktualizací. Pokud tedy máte zapnutý Windows Update, patrně jste novou verzi již obdrželi. Kdybyste náhodou aktuální verzi měli, zmíněná instalační stránka na microsoft.com vás o tom rovněž informuje. Kdyby vás snad zajímal seznam opravených chyb, najdete jej zde.

V prosinci Redmondští prohlásili, že pátá řada Silverlightu bude podporována nezvykle dlouho, až do roku 2021. K oficiálnímu oznámení o smrti platformy stále nedošlo.

Pokud již Silverlight 5.1 máte nasintalovaný, obdržíte tuto hlášku

Zdroj: Microsoft via ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?