Hlavní navigace

Microsoft potřebuje pro spouštění aplikací Androidu silnější hardware než pro samotné Windows 11

20. 2. 2022

Sdílet

Zdroj: Microsoft
V nejnovější velké aktualizaci Windows 11 konečně Microsoft zpřístupňuje možnost spouštět aplikace pro Android. Současně zveřejnil nové minimální pořadavky na hardware. Pro samotný Windows 11 je známe, ale abyste mohli spouštět i aplikace pro Android, budete must mít o ještě něco silnější počítač. Změny se týkají hlavně úložiště.

Aplikace pro Android do Windows 11 nepřidáte přímo přes Google Play. Microsoft v této oblasti spolupracuje s Amazonem a nainstalovat si můžete okolo tisíce aplikací. Zajímavější je ale jejich náročnost.

Tip: Půjde na vašem počítači Windows 11? Microsoft vydal aplikaci testující požadavky

Pro správnou funkci musíte mít Windows 11 build 22000.526 (či vyšší), Microsoft Store verze 22110.1402.6.0 (a vyšší) a povolenou Virtual Machine Platform. Budete potřebovat nainstalovat Amazon Appstore a aktuálně ještě být připojeni jako americký uživatel.

KL24

Minimání hardwarové nároky:

Windows 11 Windows 11 + Android
operační paměť 4 GB 8 GB (doporučeno 16 GB)
disk 64 GB HDD či SSD SSD
procesor od 1 GHz včetně některých Atomů a Celeronů Intel Core i3 8. generace, nebo AMD Ryzen 3000, nebo Qualcomm Snapdragon 8c (či vyšší)

SSD samozřejmě dává smysl a spíše je zvláštní, že pro samotný operační systém Microsoftu klidně stačí klasický plotnový disk. S operační pamětí ale řada uživatelů může narazit. Byť 8 GB by dnes mělo být naprostým minimem i pro Windows, Microsoftu v oficiálních požadavcích pro Windows 11 stačí 4 GB. Ne tak pro aplikace Androidu. Microsoft zřejmě počítá s tím, že počítač musí utáhnout Windows a poté ještě samotný subsystém pro Android.

zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.