Hlavní navigace

Microsoft představil nový Messenger: Aktualizace (video)

29. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čtvrtá vlna aplikací a webových služeb z rodiny Windows Live se již déle vyvíjí, přičemž brzy se dočkáme veřejné betaverze. Steve Ballmer v Brazílii představil zcela nový Windows Live Messenger a jeho funkce.

Komunikace mezi uživateli nyní bude propojená s řadou sociálních sítí, které samy o sobě nabízejí možnosti konverzace, podporován bude kupříkladu Facebook chat. Windows Live Messenger pomůže zorganizovat chaos v řadách statusů a novinek z různých sociálních sítí používaných vámi a vašimi kontakty, ale také služeb pro sdílení fotografií, videa a dalších souborů. Vše bude přehledně sjednoceno na jedno místo.


Přímo v konverzačním okně tak můžete při chatování sdílet fotografie a prohlížet videa z YouTube od vašich příbuzných a přátel. Messenger ovšem nebude dostupný pouze pro stolní počítače, připojíte se i z Hotmailu nebo mobilního zařízení. Nechybí i další nové funkce jako konverzace v panelech nebo videokonference ve vysokém rozlišení.


Aktualizace:

Prohlédněte si nový Windows Live Messenger a řadu jeho nových funkcí na následujícím videu. Kromě krátkých hlasových zpráv půjdou odesílat i videozprávy, možnost videotelefonie samozřejmě zůstává. Zajímavá je i funkce změny stavu na "Neviditelný" pouze pro určitou skupinu kontaktů: snadno se tak kupříkladu skryjete před kolegy z práce, když si chcete v klidu povídat s rodinou.

MMF24

Zdroj: Windows Team Blog