Hlavní navigace

Microsoft přestane produkovat seriály. Zaměří se na hraní

18. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prodeje Xboxu One se v červnu po zlevnění zdvojnásobily. Microsoft říká, že to ví na základě vlastních dat. A konkrétními čísly se nechlubí. Podobné mlžení nevěstí mnoho dobrého. Aspoň víme, že ke zlepšení prodejů dojít muselo. Sony (NPD) tvrdí, že v červnu PS4 v prodejích svého soka překonala, což bude patrně pravda.

Není třeba se ukvapovat v závěrech, levnější Xbox One je k dispozici až od 9. června. Situace se může zlepšit a Microsoft chystá strategii, která má přitáhnout ke hraní další lidi. Dá se každopádně říct, že si Xbox nevede špatně. Po oznámení masivního propouštění v Microsoftu vychází najevo, která oddělení firmy budou postižena.

 

Reorganizace nepočítá s tím, že by pokračovalo Xbox Entertainment Studios. Toto studio fungovalo sotva dva roky, nové vedení má ale názor, že už seriály pod značkou Xbox Originals produkovat nebude. Vlastně to ani pořádně nestihlo. Před zavřením bran budou aspoň dokončeny všechny rozpracované série, tedy i Halo: Nightfall a Halo: The Television Series.

Náhlá změna strategie se dotkla i Nokií X s Androidem. Není to tak dlouho, co vyšla Nokia X2, teď přitom Microsoft tvrdí, že vývoj dalších takových mobilů utne. Podobně chtěl Microsoft ještě nedávno produkovat seriály.

CS24

Nyní na ně společnost nahlíží jako na rozptýlení od důležitých věcí. Podle Re/code navíc ve studiu panoval chaos. Organizace vázla, studiu se moc nedařilo uzavírat nové obchody a postrádalo pořádný obchodní model.

Zdroj: The Verge
Re/code via Neowin