Hlavní navigace

Microsoft prodal 67 milionů Xboxů 360 a 19 milionů Kinectů

30. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to nejúspěšnější herní konzole historie, Wii i první PlayStationů se prodalo asi 100 milionů, PS2 dokonce 150 milionů. Přesto se Microsoft oklepal s tržně nevýznamného Xboxu a ve druhé generaci získal cenný skalp, prodalo se jej více než PlayStationů 3 od Sony. Japonskou konzoli si koupilo asi 64 milionů lidí, tu od Microsoftu 67 milionů. A jen v USA má 54% podíl na videoherním trhu. Xbox 360 Microsoftu přinesl tržby ve výši 56 miliard dolarů.

Před dvěma lety navíc Microsoft znovu rozvířil moře, když vydal Xbox 360 Slim a hlavně Kinect. Pohybové ovládání si našlo cestu k 19 milionům lidí. A celkem 40 milionů lidí se připojuje k síti Xbox Live. Průměrný uživatel stráví na této síti 84 hodin týdně.

Microsoft vydal takové malé shrnutí, neboť už za týden bude hostem na největší herní konferenci E3. Předloni způsobil velký rozruch, loni nic velkého nepřinesl a letos může překvapit. Nový Xbox prý ještě nebude, ale ten stávající určitě dostane nový software. Možná se dočkáme nového Kinectu, který bude použitelný i v menších prostorách, bude přesnější, kdo ví. Zřejmě budou těsněji spojeny počítače a tablety s Windows 8, mobily s Windows Phone 8 a právě Xbox. Rozhodně se příští týden máme na co těšit, i když nová konzole nepřijde.

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?