Hlavní navigace

Microsoft promluvil: Proč bylo ve Windows 7 navýšeno WEI skóre?

14. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Index uživatelských zkušeností se poprvé objevil ve Windows Vista a samozřejmě nechybí ani ve Windows 7. Práci běžných důsledných výkonnostních benchmarků zřejmě nezastane, ale poskytne uživatelům alespoň orientační informace o výkonu jejich počítače.

Skóre, které může stroj získat, je ovšem limitované a strop ve Windows Vista je 5,9 bodů. Toto omezení se dříve často stávalo terčem kritiky, Microsoft jej proto ve Windows 7 navýšil na 7,9. I když tedy byla hranice posunuta, celkové skóre je stále limitováno.

Dle Microsoftu bylo maximum navýšeno o dva body z důvodu rozmachu nového rychlého hardwaru, jako jsou SSD disky, nové grafické karty a několikajádrové procesory. Maximum 7,9 by tak mělo být pro současný hardware na trhu dostatečné, zvyšování prý však v současnosti není na místě. Pro dosažení maxima by totiž uživatel musel investovat do počítače se čtyřjádrovým procesorem do patice 1366 s 12 GB DDR3 operační paměti, grafickou kartu GTX 285 či rychlejší a SSD disku s minimálně 256 GB místa. A na takové parametry dnes zatím dosáhne jen málokdo.

Zdroj: Softpedia

Autor článku