Hlavní navigace

Microsoft se odklání od „služeb a zařízení“. Vizí Nadelly je mobilita a cloud

11. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Microsoftu se od loňského léta pořád něco mění. Začalo to s Ballmerem, od února pak Microsoft vede Nadella. Jiný přístup k vedení společnosti je pak cítit z další vlny změn. Před pár dny pro firma načala fiskální rok 2015 a při této příležitosti Satya Nadella napsal otevřený dopis zaměstnancům.

Microsoft podle něj musí být rychlejší a efektivnější. S nelze nesouhlasit. Lidi ve vedení pověřil tím, aby optimalizovali chod svých oddělení a způsoby práce. O tom se více dozvíme v červenci. Z jeho slov vyplývá, že se firma bude věnovat platformám, kde je nejvíce uživatelů. Vlastní ale bude samozřejmě rozvíjet nadále.

To jsme už viděli např. s dotykovými Office, která na iPad dorazila dříve než do Windows. Společnost chce vyrábět vlastní hardware pro vysokou produktivitu. Doufá, že jeho výrobky zvýší popularitu Windows a rozproudí ekosystém. Naznačil, že bude vytvářet nové kategorie zařízení, jako to bylo se Surface.

 

Nadella znovu zdůraznil orientaci na mobilitu a cloud. Ačkoli na zařízení nezanevře, firma zaměřená na služby a zařízení, což byl mimochodem Ballmerův směr, k vizi nového ředitele nepatří. Ten pak dále akcionářům slíbil držení tempa s konkurencí, pokud jde o inovace.

Microsoft nechce být věčně pozadu a dohánět konkurenty. To, co Nadella napsal o značce Xbox, navíc vyvrací spekulace o tom, že by se celé divize Redmondští přece jen chtěli zbavit. O diskutovaném propuštění zatím slovo nepadlo, Nadella nicméně naznačil, že se dočkáme reorganizace. Možná se něco dozvíme při ohlášení finančních výsledků 22. července.

KL24

Nadella nastínil směr, jímž se Microsoft bude ubírat
Nadella nastínil směr, jímž se Microsoft bude ubírat

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?