Hlavní navigace

Microsoft se umoudřil. Balík Office 2013 je nyní přenositelný

7. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme vás informovali o smutné události, které postihla kancelářský software od Microsoftu v jeho nejnovější verzi. Licenční podmínky nově stanovovaly, že když si pořídíte samostatnou licenci Office 2013, nebudete ji moct nikdy přenést na jiný počítač. Ani v minulosti nebylo možné jednu licenci využívat na dvou a více počítačích souběžně. Bylo nicméně dovoleno software z jednoho počítače odebrat a následně jej začít používat na jiném stroji. To bylo výhodné zejména pro ty, kdo častěji mění svůj pracovní počítač.

Tip: Retailová verze Office 2013 se váže na jeden počítač. Licenci přenést nelze

Redmondský gigant nedávno uvedl na trh novou generaci kancelářského balíčku, jíž ovšem na rozdíl od minula hodlá prodávat především formou předplatného. V určitých případech se více vyplatí roční předplatné, jindy má stále cenu zakoupit samostatnou licenci Office. Právě samostatná verze softwaru byla naneštěstí znevýhodněna nepřenositelností, zřejmě aby bylo předplatné zdůrazněno jako lepší volba. Microsoft ale obrátil a nyní již licenční podmínky Office 2013 hlásají, že svůj poctivě zakoupený software můžete přenést na jiný stroj.

 

MMF24

Firma zareagovala na negativní zpětnou vazbu – zákazníci si očividně ve velkém stěžovali, když došlo na změnu ujednání. Jedinou podmínkou je nyní to, že aplikace můžete přenést nejvýše jedenkrát za devadesát dní. Limit neplatí v případech, kdy dojde k selhání hardwaru. Pokud však svou pracovní stanici vyměníte za jinou, můžete svá Office 2013 zcela legálně přenést, podobně jako to bylo možné ještě u Office 2010.

Zdroj: Office News