Hlavní navigace

Microsoft si požádal o ochrannou známku Windows 365. Bude předplatné?

9. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už nějakou dobu uvažujeme nad tím, jestli by předplatné Windows dávalo smysl a Microsoft potvrdil, že nic jako Windows 365, tedy předplatné ve stylu Office 365, nechystá. Kupodivu se zjistilo, že si Microsoft v USA na konci ledna podal žádost o ochrannou známku. Nejedná se o nic jiného než o Windows 365. Co se chystá?

Předně si musíme vyjasnit, že registrace nic nepotvrzuje. Microsoft si pouze může ponechat otevřená vrátka, k realizaci zamýšleného projektu avšak dojít nemusí. Kdyby došlo, bude se patrně jednat o balík služeb. Už u Office 365 firma ukázala, že předplatné je výhodné jako pletenec služeb. Zvlášť v případě holých Windows by se o úspěchu dalo pochybovat.

 

Windows 365 by mohla nabídnout volné minuty ve Skypu, prostor ve OneDrive a kdoví, možná by se objeví též varianta s plnohodnotnými Office. To ale vaříme z vody. Na případné potvrzení projektu si budeme muset počkat. Windows 10 budou pro spoustu lidí zadarmo, ale Redmondští potrvrdili, že to tak zůstane a měsíční poplatky vybírány nebudou.

via Neowin