Hlavní navigace

Microsoft si zřejmě vybral náhradní název: Metro bude nyní Windows 8

10. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jakkoli stupidně může nadpis znít, říká čistou pravdu. Zdroje americké novinářky Mary Jo Foley se shodují v tom, že si Microsoft našel náhradu za Metro. Tento pěkný název si vysloužilo mladé dlaždicové prostředí, které známe především z platformy Windows Phone. V nadcházejících měsících se s ním seznámí celý svět počítačů, až vyjdou Windows 8. Jenže v posledních dnech se cosi přihodilo, firma svým zaměstnancům poslala výzvu, aby našli nový název, který nahradí ten původní. Neoficiálně se hovoří o tom, že se Microsoft dostal do křížku s německou firmou Metro AG.

Tip: Hledá se náhrada za značku Metro. Microsoft ji zřejmě přestane používat

Spor o značku tedy s největší pravděpodobností vyústí v přejmenování uživatelského prostředí. Oficiálně se Redmondští odvolávají na to, že Metro bylo pouhé kódové označení. Buď jak buď, zřejmě našli náhradu. Jakkoli neuvěřitelně to může znít, Metru prý máme říkat Windows 8. To, co nyní známe jako aplikace pro Metro, v originále pak Metro-Style application, se bude nazývat aplikace (pro) Windows 8, v angličtině Windows 8 application. Metro design nahradí Windows 8 design atd. Pointa je vám jasná.

 

Důkazy o provedené úpravě lze najít v popisu chystaného tabletu od Lenova. Ten má nabízet desktop a Windows 8 aplikace. Znamená to, že v telefonech s Windows Phone budeme mít aplikace pro Windows 8. A ve Windows 9 budeme mít také aplikace pro Windows 8? Tady začíná jít do tuhého, nové pojmenování s sebou nese hrozbu hlavně do budoucna. Windows 8 je pojem, který zastará. Metro je naproti tomu název, který může jít s firmou celá dlouhá léta, napříč nadcházejícími produkty.

Pokud chce redmondský gigant budovat značku, patrně by se měl poohlédnout po jiném a reprezentativním názvu. Co myslíte? (Mezitím budeme napjatě čekat na oficiální oznámení.)

CS24

Nyní zřejmě bývalé Metro

Zdroj: ZDNet