Hlavní navigace

Microsoft skutečně uvolnil Security Essentials 4.2. Seznam novinek nepřihodil

26. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aby bylo jasno, Microsoft před pár dny skutečně vydal Security Essentials 4.2, které konečně po dlouhodobém testování vyhodnotil jako dostatečně stabilní, aby nahradily stávající verzi. To je bohužel zhruba všechno podstatné, co vám o oživeném antivirovém řešení můžeme říct. Společnost se neobtěžovala uvolnit spolu s produktem seznam novinek, což nás ale ještě více utvrzuje v tom, že se změnilo jen málo. Naznačuje to také zvýšení čísla verze o desetinu. Postupná evoluce by měla zlepšovat detekci a snad i výkon aplikace.

Tip: Jak přidat antivir Windows Defender do kontextové nabídky ve Windows 8

Microsoft neurčitě hovoří i o nových funkcích, konkrétní ale není ani v nejmenším. V současnosti si buď můžete stáhnout a ručně nainstalovat Security Essentials pro Windows XP, Windows Vista a Windows 7, eventuálně můžete vyčkat, až bude váš antivirový program povýšen automaticky. Služba Windows Update by na tom již měla pracovat. Aktualizace můžete v neposlední řadě zkusit zkontrolovat přímo v programu. Nová verze by vám měla být nabídnuta, přičemž instalace bude zakončena restartem počítače.

 

Ani tuto verzi nemůžete nainstalovat do Windows 8. V dlaždicovém systému úlohu antiviru převzal integrovaný nástroj Windows Defender. Je ale pravda, že ačkoli na pozadí se vlastně jedná o stejný produkt, Security Essentials nabízí pár věcí navíc, např. kontrolu dat na vyžádání. Kontextová nabídka ve Windows 8 nicméně žádnou takovou položku neobsahuje. Nehledě na to, že Microsoft v případě Defenderu reaguje na nové hrozby méně pružně. Používá dále starší jádro, než vám nabídnou aktuální Security Essentials.

KL24

Microsoft Security Essentials jako Windows Defender
Microsoft Security Essentials jako Windows Defender

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?