Hlavní navigace

Microsoft Surface 2.0 se odkládá na leden

21. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Druhá generace velmi pozoruhodného výrobku od Microsoftu nabírá zpoždění. Snad se nezdrží ještě více.

Už první verze „počítače ve stole“ vyvolala velké překvapení. Nyní se Microsoft snaží používání Surface více zjednodušit a zrychlit. Do útrob stroje tak vměstnal sice starší, ale dostatečný dvoujádrový procesor AMD Athlon II X2 245e s frekvencí 2,9 GHz, grafickou kartu AMD Radeon HD 6750 s 1 GB RAM, 320GB disk a 4 GB RAM. Jako operační systém je použit Windows 7 Professional (škoda, Windows 8 uzpůsobené dotykovému ovládání by Surface slušely více, bohužel ale ještě v té době zřejmě nebudou uvedené na trhu).

Microsoft Surface 2.0

Microsoft Surface 2.0 si ale nejvíce polepšil v displeji – oproti první verzi přibylo navíc deset palců. Těšit se tedy můžeme na 40" „dotykový“ displej s Full HD rozlišením a ochrannou vrstvou Gorilla Glass. Microsoft opět místo klasické dotykové plochy využil svou technologii PixelSense, tedy soubor několika infračervených kamer, pomocí nichž se sbírají informace o dotycích a následně se vyhodnocují ve střevech stolu. Navíc byla i zmenšena tloušťka a stůl vypadá elegantněji.

CS24

Zpoždění má na svědomí zřejmě chyba ve vývojářské sadě, kterou Microsoft poskytl vývojářům. Jelikož tak vývojáři nemohli dodat dostatečný počet aplikací, tak Microsoft zřejmě nechce Surface pouštět do prodeje bez aplikací třetí strany. Původně měl být uveden do konce roku, nyní to ale vypadá až na leden 2012. No a kolik že bude stát? Zatím to vypadá na částku kolem 7600 dolarů (tedy 140 000 Kč).

Zdroj: Neowin