Hlavní navigace

Microsoft údajně chystá herní 7" tablet Xbox Surface

7. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké redmondské společnosti potvrdily magazínu The Verge, že Microsoft opravdu pracuje na sedmipalcovém herním tabletu. O něm se mluvilo už v červnu, ale při představování nových zařízení jsme se premiéry modelu Xbox Surface nedočkali. Původní informace i uniklé specifikace by ale měly být pravdivé.

Xbox Surface
Xbox Surface

Xbox Surface má dostat 7" LCD displej s rozlišením 1280 × 720 px a poběží na nějaké ARMové čipové sadě vlastního návrhu, případně dosud neznámém SoC od Intelu. Mluvilo se o menší 288MB operační paměti RLDRAM 2 s taktem 533 MHz (DDR). Součástí tabletu nemají být plnohodnotná Windows, ale spíš jen jádro, které už dnes pohání Windows 8, Windows RT i Windows Phone 8. Kvůli tomu je také nejasné, zdali tablet bude sloužit jen k hraní, nebo bude mít i jiné funkce.

 

Návrh zařízení měl proběhnout v pobočce v Silicon Valley. Microsoft si pro výrobu prototypu i chystanou velkoprodukci vybral jinou továrnu než obvykle, přitom bájný Xbox 720 by znovu měl přijít z tradičních líhní Pegatronu a Foxconnu. Firma samozřejmě odmítla tyto informace komentovat.

" width="560" height="315" frameborder="0">

KL24

Více se zatím neví. Herní Surface by mohl být uveden příští rok s novým Xboxem. Ale bude Xbox Surface opravdovým herním přenosným tabletem, nebo jen jakousi prodlouženou rukou stolního Xboxu? Něco podobného už totiž zkouší Nintendo s konzolí Wii U a teď vlastně i Microsoft, který uvedl aplikaci SmartGlass. Bylo by proto zvláštní, kdyby Xbox Surface byl jednoúčelovým zařízením, který bude umět jen to co ostatní smartphony a tablety s Windows, iOS nebo Androidem. Snad se oficiálního oznámení dočkáme co nejdříve. Tohel vypadá na velkou věc.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?