Hlavní navigace

Microsoft údajně od používání značky Nokia upustí kolem Vánoc

11. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že značku Nokia dříve či později přestaneme na mobilních telefonech vídat, je jasné od doby, kdy Microsoft mobilní divizi finského výrobce koupil a značku Nokia si pouze na několik let licencoval. V jeho vlastnictví se nachází až Lumia, na kterou budou Redmondští pravděpodobně sázet do budoucna.

Podle reportu na Geek on Gadgets nový řád nastane dřív, než jsme si mysleli. Na nedávno představené Lumii 830 a 730/735 se ještě písmena Nokia blyští, byť při představování tento název nebyl zmíněn ani jednou, pokud si dobře vzpomínám. Microsoft prý s Nokií od používání v propagačních materiálech upustí již v době Vánoc, tedy i nejsilnějšího prodejního období.

Výše zmíněné smartphony mají být poslední, na jejichž zádech bude pět povědomých písmen vytištěno. Redmondští mají v ruce ještě další značku, která dost možná upadne v zapomnění. Kdysi jsem psal, že se Windows Phone měla nazývat jinak. O okna v tomto systému nikdy nešlo a povědomá značka s sebou nesla příliš mnoho negativních zážitků z minulosti.

 

Vybudovat novou úspěšnou značku není jednoduché, ale lidé si Windows často pamatují jako nestabilní nedodělek. Plus se Windows Phone plete s Windows Mobile. K omylům pak při označování produktu docházelo na straně médií i uživatelů. Momentálně probíhají práce na Windows Threshold.

Jedna z edic vznikne sloučením Windows Phone a Windows 8.1. Bude to ta bez desktopu. Pak už Microsoft bude mít jeden systém pro mobily, tablety a počítače. Nebo bude této myšlence, kterou již nějakou dobu prosazuje, opět o něco blíž. Proto by dávalo smysl, kdyby se nový operační systém nazýval prostě jen Windows.

CS24

Podle nových spekulací by to tak opravdu mohlo dopadnout. Už mobil HTC One with Windows nás nechal na pochybách, jestli se jedná o chybu na straně HTC, nebo se chystá k čistce. Podle Geek on Gadgets bude migrace postupná, nejdříve se v propagačních materiálech bude stavět do popředí logo s nápisem Windows, bez Phone. Samotným Windows patrně neutečeme, ale aspoň se situace časem zpřehlední.

Zdroj: Geek on Gadgets via The Verge