Hlavní navigace

Microsoft údajně vyvíjí „Windows Blue“ a „Windows 9“ současně

6. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli nemáte rádi spekulace, následující odstavce raději přeskočte. Canouna z fóra WinUnleaked zveřejnil docela zajímavou informaci. Podle něj se vývojový tým Windows rozdělil na dva. První část pracuje na projektu s kódovým názvem Blue, o němž jsme již slyšeli, byť neznáme žádné podrobnosti, zatímco druhá část týmu pracuje na další verzi Windows. Té můžeme pracovně říkat Windows 9. Podle Canouny se pod označením Blue opravdu skrývá nějaký přídavek pro Windows 8, nejde zřejmě o plnohodnotného nástupce tohoto systému.

Tip: Windows Blue: bude vývojový cyklus systému zkrácen na jediný rok?

Trochu jsme doufali, že Microsoft zkrátí vývojový cyklus a začne Windows vydávat jednou ročně. Pokud jsou uvedené informace pravdivé, co to znamená? Microsoft do Osmiček může přidávat funkce, teoreticky dále upravovat prostředí Metro. Na čem ale v takovém případě pracuje druhý tým, který by měl vyvinout plnohodnotného nástupce Windows 8? Pohrává s úplně novými myšlenkami? Budeme si kupovat doplňky pro Windows 8 a pak ještě upgrady na Windows 9?

 

Nebo bude doplňkový balíček k dispozici zdarma? Podobně bychom mohli pokračovat ještě drahnou chvíli. Chcete si přisadit? V diskuzi máte prostoru dostatek.

 

Zdroj: WinUnleaked via WinBeta