Hlavní navigace

Microsoft uvolnil betaverzi Service Packu 2 pro Office 2010

9. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco některé staré produkty se pomalu dostávají na konec své životnosti, jiné se naopak udržují v kondici, protože se do důchodu v blízké době nechystají. Office 2003 má dobu největší slávy dávno za sebou, přinejmenším od dob Office 2007, která přinesla pás karet. Od té doby uživatelé málokdy pomyslí na starší verze balíku s na dnešní poměry nemoderním uživatelským rozhraním.

Nepřehlédněte: Prodeje Office 2010 pomalu končí, uveden byl nový dotekový OneNote

Office 2010 aktuálně představuje druhou nejmladší verzi kancelářského softwaru od Microsoftu. Teprve před pár týdny je začala nahrazovat verze 2013. Jako taková si zaslouží stále dobrou péči. Redmondští aktuálně pracují na druhém Servisním balíčku. Neveřejné testování se zřejmě rozběhlo již v lednu. Nyní mají šanci si ukázku vyzkoušet všichni zájemci z řad veřejnosti. Service Pack 2 beta pro Office 2010 byl uvolněn 8. dubna. Verze pro 32bitovou i 64bitovou edici dosahují každá neuvěřitelného objemu skoro 2 GB dat.

 

Firma se zatím nikomu příliš nesvěřovala, co konkrétně nového balíček obsahuje, to se prý dozvíme až s vydáním konečné verze. Očekávejme ale přinejmenším standardní souhrn oprav a záplat, které dosud vyšly. A lepší kompatibilitu s Windows 8 a Internet Explorer 10. Balíček rovněž obsahuje opravy, jež dosud samostatně nevyšly a vývojový tým si je schovává až pro Service Pack 2.

CS24

Platnost betaverze vyprší 31. prosince 2013, kdy by již měla být na trh uvedena konečná verze balíčku. Samotná Office 2010 byla z trhu naopak nedáno stažena a aktuálně se pouze doprodávají skladové zásoby. Software můžete získat ještě v rámci předplatného Office 365. Před stažením betaverze SP2 se nevyhnete přihlášení k Microsoft Account.

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?