Hlavní navigace

Microsoft uvolnil ke stažení klienta SkyDrive Pro pro uživatele SharePointu

22. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když si na počítač nainstalujete některé verze softwaru Office, všimněte si, že vám do kontextové nabídky přibude nová položka s názvem SkyDrive Pro. Služba ani v nejmenším necílí na domácnosti, naopak, míří do sféry podnikové. Velmi zjednodušeně by se dalo říct, že na doma máme SkyDrive, na práci zase SkyDrive Pro. Opět se bavíme o úložišti, pomocí kterého mj. snadno nasdílíte vybraná data kolegům.

Úložiště nicméně může být přímo ve vaší firmě, pokud provozuje vlastní SharePoint Server 2013. Microsoft pak samozřejmě nabízí i hostované řešení. Tak či onak, doma k SharePointu docela jistě nepřičichnete. Zájemci z řad podniků se však mohou poohlédnout po aplikaci SkyDrive Pro.

 

Klient vaše soubory zpřístupní na počítači lokálně, takže vám s nimi bude dovoleno pracovat i bez připojení k internetu. Nevyžaduje přitom, abyste dříve nainstalovali balík Office. Naopak, pokud používáte Office 365 Pro Plus, Office 365 Small Business Premium nebo Office Professional Plus 2013, SkyDrive Pro již v počítači máte.

Microsoft uvolnil ke stažení samostatného klienta SkyDrive Pro
Microsoft uvolnil ke stažení samostatného klienta SkyDrive Pro | Foto: Microsoft

Zdroj: SharePoint Blog