Hlavní navigace

Microsoft už nepřijímá Bitcoiny. Za tuto měnu aplikace nenakoupíte [oživeno]

15. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Chyby v oficiálních sděleních se nám nějak množí, protože Microsoft pro The Verge nakonec řekl, že stránka podpory byla zveřejněna omylem a obsahuje nepřesné informace. Měli bychom ale říct, že vyloženě nepravdivé, protože Microsoft Bitcoiny nadále přijímá, takže když je přidáte do svého účtu, můžete s nimi nakupovat mj. ve Windows Storu. Uvedená stránka byla stažena.

Původní text:

Na Softpedii si všimli, že Microsoft potichu ukončil podporu pro přijímání měny Bitcoin. Na stránce podpory jednoduše stojí, že Microsoft Store – podotýkám, že nikoli Windows Store – nepřijímá Bitcoin, resp. již nelze tuto měnu převádět pod účet Microsoft. Tím pádem se to ale týká též Windows Storu. O placení ve Windows Storu pomocí uvedené měny lze s jistotou říct, že se nejednalo o masovou záležitost, znalost a zájem o Bitcoin se týká jen úzké skupiny uživatelů a uživatelek.

CS24

Přesto ukončení podpory placení Bitcoinem zamrzí. Tuto možnost přitom Microsoft spustil koncem roku 2014. Experiment patrně nevyšel, jak by si představoval. Kdo si do účtu převedl nějaké Bitcoiny, může za ně ještě nakupovat aplikace, jen už nelze přidat nové. Stávající si ani nelze nechat refundovat.

Zdroj: Microsoft via Softpedia