Hlavní navigace

Microsoft vám interaktivně odvypráví příběh tání ledovců na Mount Everestu

29. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft si našel dalšího partnera, s nímž spojil síly, aby ukázal možnosti webu a Internet Exploreru. Dnes jsme již dostali porci nových experimentů od Googlu a troufám si tvrdit, že Microsoft je nemá šanci přebít. Závodní titul Racer, jenž zapojí do akce několik tabletů a chytrých telefonů, působí zábavněji a z technického hlediska úctyhodněji. Microsoft chce tentokrát zabodovat speciální stránkou, kde virtuálně vystoupáte až na vrchol hory Mount Everest.

Tip: Google uvolnil Racer z I/O 2013. Závodní dráha zabere několik obrazovek

Webová stránka připravená ve spolupráci s neziskovou organizací Davida Breashearse, což byl první Američan, který si Mount Everest vyšlápl rovnou dvakrát, je dle očekávání velmi interaktivní. Nabídne vám např. historické snímky a porovná je se současností, ukáže, jak se podnebné změny projevují na tání ledovců atp. S tabletem si užijete ovládání gesty, neztratíte se ale ani s klávesnicí a myší.

 

Everest: Rivers of Ice, jak se projekt oficiálně nazývá, jako vždy spustíte i v jiných moderních prohlížečích, podporujících nejnovější webové standardy. Pomocí různých prvků se nám Microsoft snaží odvyprávět příběh. (Breashears sám natáčí dokumentární filmy.) Nelineární vyprávění využívá platformy, kterou vyvíjely redmondské laboratoře. To v podstatě znamená, že rychlost vyprávění řídíte vy. Videa doplňují popisky nebo fotografie.

Zdroj: Exploring IE