Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Microsoft chce systém, kde aktualizace neobtěžují a jste neustále připojeni. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 5. 2019 22:30

    gi

    Bezproblémové aktualizování
    - Vzhledem k tomu kam za 25 let dospěly aktualizace od Win NT do Win 10, tak se obávám, že není v silách MS s touto obtěžující vlastností Windows OS něco v dohledné době udělat.

    Bezpečnost
    - To si člověk nevybere. Čím vyšší bezpečnost, tím horší kompatibilita a větší restrikce.

    Konstantní připojení
    - To po MS nikdo nechce. To chce MS po uživatelích aby jim mohl servírovat správně cílenou reklamu a poskytovat placené online služby.

    Umělá inteligence
    - To je slepá větev vývoje. Nikdo nechce aby se jeho OS choval nedeterministicky podle toho jak se nějaká UI vyspí. Navíc, vždy to je algoritmus, který byl vytvořen aby vypadal jako chytrý. Žádný program s výpočetním výkonem PC nemůže být považován za chytrý. Vždy bude hloupý a bude uživatele štvát :)

    Různé typy ovládání
    - Po Windows OS všichni chtějí optimalizaci pro myš a klávesnici. To je naprosto dominantní způsob ovládání. Snaha pro přizpůsobení vzhledu nějakým jiným způsobům ovládání vede jen ke zhoršení uživatelské zkušenosti s klávesnicí a myší.

    Různé typy zařízení
    - Na telefonech dominuje Android, tablety Android a iOS, hodinky rovněž tak. Microsoft nemá nic víc než desktopy a notebooky a nemel by vymýšlet zbytečnosti a mrhat investicemi.