Hlavní navigace

Microsoft vydá Internet Explorer 10 pro Windows 7 v listopadu. Ale jen ukázku

17. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mysleli jsme si, že Microsoft známe. Mýlili jsme se. Firma se poslední dobou opravdu vymyká zavedeným zvyklostem. Člověku se nechce věřit, že by součástí transformace jejího já bylo také odkládání vydání prohlížeče Internet Explorer 10 pro Windows 7. Zrekapitulujme si situaci. Windows 8 byla dokončena 1. srpna. Spolu s operačním systémem absolvoval Internet Explorer 10. Věděli jsme, že se ho nedočkáme ve Windows Vista, zato ve Windows 7 ano. Produkt byl zcela dokončen, proč ho nevydat?

Pochopíme, když bude uměle zadržován do 26. října. Když se ale začnou prodávat Osmičky, proč stále nebudeme mít k dispozici verzi prohlížeče pro o tři roky starší Windows 7? Že by ji Microsoft neměl připravenou? Musí ještě něco odladit? Měl snad málo času? Jedna pochybnost střídá druhou. Přitom nemá co skrývat, vzhledově jubilejní desátou řadu prohlížeče nepoznáte od deváté. Podobné jsou si jako vejce vejci, odlišuje je maximálně technologická stránka. IE10 nabízí hardwarovou akceleraci s širším polem působnosti a lepší podporu webových standardů.

 

CS24

Je snad takový problém novinku zpřístupnit v Sedmičkách? Patrně ano. Bohužel tedy platí, že Internet Exploreru 10 se zde dočkáme až v polovině listopadu, přičemž půjde o pouhou ukázku. Firma bude chvíli sbírat uživatelské reakce a hodnocení, teprve poté vydá konečnou verzi. Radost tak spoustě uživatelů zkazila. Redmondští v posledních měsících vydávali ukázky nové generace prohlížeče jen pro Windows 8, nejnovější kód pro Windows 7 pochází ze 29. června 2011.

Zdroj: IEBlog