Hlavní navigace

Microsoft vydá nový Kinect speciálně pro Windows

23. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loňský vánoční hit Kinect vynesl Microsoft místo v Guinnessově knize rekordů. Letos Ballmer a jeho tým připustili, že Kinect zpřístupní i pro Windows. A to se také stalo, Microsoft už vydává první verze SDK pro vývoj aplikací a příští rok se očekávají i první komerční produkty postavené na revolučním senzoru.

Microsoft však na svém blogu potvrdil, že přijde i speciální verze Kinectu pro počítače. Dle všeho bude mít kratší USB kabel (specializovaný kabel pro Xbox zřejmě bude úplně chybět). Tvůrci se však museli poprat s jiným problémem.

Kinect

Kinect pro Xbox 360 je určen do velkého obýváku. Potřebuje hodně prostoru, hloukový senzor neumí pořádně zaostřit na kratší vzdálenosti. Proto Microsoft spolu s PrimeSense upraví i optiku, která uvidí ostře i na 50 cm, s menší degradací od 40 cm. Kvůli tomu bude upraven i firmware přístroje a změny se musí zavést i do vývojářských nástrojů.

KL24

Softies k tomu spouštějí i Kinect Accelerator. Napůl soutěž, napůl investiční příležitost pro nové startupy, které by chtěly na Kinectu postavit svůj byznys. Aplikace budou přijímány od 25. ledna 2012. Loni a letos se stal Kinect hitem konzolí. Bude příští rok táhnout i počítače s Windows?

Jen si to představte s Windows 8, jejichž rozhraní Metro je nejlépe ovladatelné pomocí gest na dotykové obrazovce. Jenže ne každý si koupí nový monitor a Kinect taková a spoustu jiných gest zvládne také.

Byl pro vás článek přínosný?