Hlavní navigace

Microsoft vydal nový SkyDrive pro Windows 8. Umí hledat a organizovat

8. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou sliby chyby? Tentokrát nás Microsoft přesvědčuje o tom, že nikoli. Před pár dny oznámil, že do vydání Windows 8, tj. za tři týdny, stihne zaktualizovat většinu svých aplikací pro Metro. S novými funkcemi chcete tedy přivítat masy čerstvých uživatelů. Jako první se vydání nové verze dočkala aplikace SkyDrive.

Tip: Microsoft zaktualizuje aplikace pro Metro. Pošťák dostane IMAP, Fotky úpravy

O chystaných funkcích jsme již slyšeli. Nejprve si určitě všimnete průvodce, který vás provede prvními kroky. Doprovodné video vám vysvětlí, co je služba vlastně zač. To kdyby si SkyDrive (omylem) nainstaloval začátečník a nevěděl si s ním rady. Jakmile se dozvíte vše podstatné, můžete do svého úložiště začít nahrávat soubory. Připomínám, že klient pro Metro neslouží k synchronizaci, jako jeho desktopový sourozenec, nýbrž čistě k procházení obsahu cloudové jednotky.

 

Za další bylo prozvoněno vyhledávání souborů v rámci úložiště. Velmi vítaná novinka potěší zejména ty, jenž službu využívají ve větším měřítku. Hledání psaním je pak často rychlejší, než prohrabování se v adresářové struktuře. Bylo též na čase, abychom mohli soubory a složky přejmenovávat. Kromě toho je konečně lze přesouvat, takže klienta využijete pro pořádnou organizaci. Dosud byl pěkně nepoužitelný, když se nad tím zamyslíte.

Chybět nesmí ani koš, kam se odstraněná data na čas uloží, než je postihne regulérní smazání. Kdybyste náhodou tuto funkci ještě ve svém účtu neměli aktivovanou, stane se tak v blízké době. Vyvolání koše však prý vyústí v přesměrování na web, což se nám moc nelíbí. A konečně, Microsoft zapracoval také na kritické podpoře sdílení skrze Šém. Lze tak například odeslat obrázky z aplikace Fotky rovnou do SkyDrive.

CS24

Aplikace dosud nesla označení 16.4.4204.712, čerstvé vydání ji povýšilo na 16.4.4388.928. Kdyby vás zmátlo, jak o aplikaci hovoříme zprostředkovaně, je to tím, že se nám SkyDrive z nějakého důvodu vůbec aktualizovat nechce. V českém Windows Store není nová verze ještě dostupná, ačkoli minimálně ve Spojených státech si ji užívali již v sobotu.

Zdroj: LiveSide.net