Hlavní navigace

Microsoft vydal Windows Server 2012. Chce zvýšit produktivitu ve firmách

5. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Klientská Windows doprovází řadu let serverová varianta, nejinak je tomu nyní. S Windows 8 přichází také Windows Server 2012. Od dokončení systému uplynul celý měsíc, ve srovnání s Osmičkami se ale začal prodávat dříve. Windows Server 2012 lze zakoupit od včerejška, tedy od 4. září. Na taková Windows 8 si přitom počkáme až do 26. října. Microsoft svůj nový serverový produkt spojuje s pojmem cloudový operační systém. Aby tomuto označení dostál, zaměřil se na tři hlavní věci. Proměna datacenter, aby se uzpůsobovala velikosti a potřebám podniku.

Za další nabízí API a běhová prostředí pro moderní aplikace, a konečně, také zaručuje dostupnost osobních dat a aplikací z různých zařízení. Podle Microsoftu proto dává smysl kombinace služeb Windows Server 2012 a Windows Azure. Podobně jako klientská verze systému, byla i serverová varianta vybavena dlaždicovým rozhraním. Jednu z největších novinek pak představuje souborový systém ReFS. Praktiky si můžete pořídit jednu ze čtyř běžných edicí, přičemž základní Foundation je dostupná pouze jako OEM. Následují Essentials, Standard a nejvyšší Datacenter.

 

Podle průzkumu, kterého se Redmondští ujali, zákazníci od novinky čekají mnohé. Ti, kdož na Windows Server 2012 již přešli, prý v průměru snížili poruchy o 52 % a uspořili 15 hodin produktivního času na jednoho zaměstnance za rok. Připomínám, že žádný nový Windows Home Server nevyjde. Vystačit si musíte s aktuální nabídkou, viz výše.

Zdroj: Microsoft 1 | 2